HÅNDVÆRKET

Farvesætning

Farvesætning


Med viden om og sans for farver, farvetraditioner, -produkter og maletekniske forhold, hjælper vi dig med at vælge de rigtige farver.


De forskellige farver skal hænge sammen og give det helt rigtige udtryk. En god farvesætning kan skabe en smuk sammenhæng i dit hjem samtidig med at forskellige områder kan afgrænses.


Endvidere kan den rigtige farvesætning understrege detaljer, skabe forskellige følelser samt afspejle de omgivelser der er lokalt eller hensætte en til fjerne egne.

Ådring

Ådring


Ådring er en teknik hvor man imiterer træs farve og struktur. Ådringskunsten blev udviklet i Frankrig i slutningen af 1600-tallet, da man begyndte at udføre pragtmøbler i mahogni. Denne træsort var meget dyr og derfor fandt man på en malingsteknik (ådring), så møbler lavet af langt billigere træsorter kunne fremstå som mahogni.


Ådring har sidenhen været brugt til forskellige formål, f.eks. kan man ved hjælp af ådring af forskellige træsorter skabe et unikt udtryk i et rum eller genskabe et naturligt udseende på træ der har været malet over med heldækkende maling.


Vi kan ådre en variation af træsorter og kan hjælpe med både restaurering og retouchering af eksisterende ådring, samt nyskabelse på f.eks. paneler, lister eller døre.

Dekoration

Dekoration


Dekorationer er en gammel malertradition og er brugt gennem tiden til forskønnelse af kirker, slotte, ejendomme, stuer, møbler m.v.


Fra de mindste detaljer til de største projekter f.eks.  en bladdekoration på en væg , et malet skilt,  en bemaling på en  vinduesblænding, et skakternet gulv, et historisk trompe l´oeil maleri på en endevæg, et gavlmaleri på en etageejendom til de storslåede kalkmalerier i en kirke.


Vi kan hjælpe med både restaurering og retouchering af eksisterende dekorationer, samt design og udførelse af nye dekorationer.

Kalkning

Kalkning


Kalkning er den ældste af de endnu anvendte overfladebehandlinger af pudset murværk. 


i kalkfarve er det hvide snarere at opfatte som lys end egentligt hvidt pigment. i andre overfladebehandlinger er hvidtindholdet med til at dæmpe farven. Kalkfarver som består af et utal af prismer, får derimod farven til at stråle, fordi pigmenterne ligge udækkede i overfladen.


Vi kan hjælpe med alle kalkopgaver fra almindelig vedligehold, specialiserede restaureringer til kalkning af nypudsede overflader. Vi hjælper gerne til med valg af farvesætning eller valg af kalkningsmetode.

Traditionelt malerarbejde

Traditionelt malerarbejde


Vi udfører alt indenfor traditionelt malerarbejde, både ude og inde, ved nybyggeri, renovering og restaurering af lejligheder, huse, gårde, godser, herregårde, slotte og kirker.


Ingen opgave er for stor eller for lille, selvom vi arbejder med historiske huse, gamle teknikker og materialer vil vi ligeså gerne udføre vores håndværk på dit projekt med de nyeste materialer. Det handler om håndværket og at bruge de rette materialer på det rette sted.


Vi giver gerne et uforpligtende tilbud lige fra de små opgaver til de store projekter.

Marmorering

Marmorering


Marmorering har været udøvet i Europa gennem århundreder. Det har ikke altid været af mangel på ægte marmor, men også af rent dekorative hensyn. Marmorering er en mere kunstnerisk præget teknik. Navnlig i kirker, slotte, herregårde og godser finder man marmoreringer, men traditionelt har mange gamle opgange også været marmoreret. 


Vi kan hjælpe med både restaurering og retouchering af eksisterende marmoreringer, samt nyskabelse på f.eks. vægge eller høje paneler. 


Der kan marmoreres i alle typer marmor, samt typer man ikke længere finder i brudene f.eks. den norske  gjellebæk marmor. Endvidere kan der udføres dekorative abstraktioner af marmor.

Forgyldning

Forgyldning


Forgyldning er at belægge en overflade med et tyndt lag materiale (bladguld). Det er brugt som et dekorativt element på f.eks. statuer, porte, lister, slotte, i kirker m.v.


Forgyldning kan ske med forskellige metaller, guld, sølv, kobber eller slagmetal (imiteret guld). Der arbejdes med forskellige typer guld, sølv og slagmetal, alt efter om genstanden er placeret udendørs eller indendørs, hvor blank den skal være og hvor vigtig holdbarheden er.


Vi kan hjælpe med forgyldning af både inden- og udendørs detaljer, hele objekter, store overflader, samt inventar.

Linoliemaling

Linoliemaling


Linoliemaling er en helt igennem miljøvenlig maling, der har en god vedhæftning og en god holdbarhed samt en enkel og simpel vedligeholdelse.  Linoliemaling har været kendt og brugt på udvendigt træ i over 200 år og har medvirket til at bevare utallige træemner, herunder vinduer og døre, i ligeså lang tid. Det skyldes bl.a. at den er diffusionsåben, relativt svag og nedbryder sig selv over lang tid.


Linoliemaling skal stryges på i tynde lag, den hærder forholdsvis langsomt, og der skal ændres på olie/ pigment forholdet i de forskellige lag.


Vi kan hjælpe med alle opgaver fra den enkle vedligeholdelse til større restaureringer og nye projekter.

VIL DU VIDE MERE

Sparring med SMED Malerhåndværk foregår altid i øjenhøjde og du er sikret råd og vejledning, fra en professionel malermester. Vi rådgiver dig gerne til at vælge de rigtige materialer og teknikker, så dit projekt bliver lige så fantastisk, som du går og drømmer om.


SMED Malerhåndværk er meget opmærksomme på, at en maleropgave i hjemmet kan vende op og ned på dagligdagen. Derfor arbejder vi så effektivt som overhovedet muligt og garanterer at opgaven er udført på den aftalte dato.


Vi kommer gerne ud og besigtiger en opgave, og giver et gratis uforpligtende tilbud på istandsættelse. Fleksibilitet er et af vores nøgleord. Vi ønsker ikke du skal have unødvendig ventetid og spildtid, når du skal have malet, og derfor er vi altid klar til at tage kontakt, sende tilbud, eller besigtige din ejendom, indenfor meget kort tid.